Gebrek aan praktijkervaring

Bij Google betekent een zoekopdracht als online datingtips een overvloed aan resultaten. In principe is alle advies welkom. Probleem is echter het gebrek aan originaliteit. Veel online datingtips zijn simpelweg elders te vinden, maar dan in iets andere woorden. Als gevolg het vermoeden dat de auteurs van deze artikelen minimaal tot geen praktijkervaring hebben. Aan mij de taak om hier verandering in te brengen.

Actief op datingsites

Overigens bedoel ik niet dat suggesties van anderen waardeloos zijn. Bovendien verschijnen hier vermoedelijk vergelijkbare tips voor tijdens het online daten. Duidelijk verschil is ondertussen dat ikzelf daadwerkelijk actief ben op datingsites. Helaas wel met een kanttekening. Immers ben ik echt pas sinds kort begonnen met daten.

Datingtips of leedvermaak

Vanwege mijn beperkingen zijn onderstaande datingtips met name nuttig voor lotgenoten. Voor anderen is deze raad wellicht slechts leedvermaak. In alle gevallen heb ik mijn best gedaan. 

Datingtip #1 – E-mailadres voor datingsites

Bij datingsite Lexa zijn er bijna twintig onderwerpen om per e-mail notificaties en meldingen over te krijgen. Inderdaad is het mogelijk deze berichten compleet uit te schakelen. Ondertussen zijn sommige meldingen best handig. Met profielen op meerdere datingsites wordt de dagelijkse mailbox al snel een inefficiënte chaos. 

Onvervalste spam is een gerelateerde reden om een e-mailadres specifiek voor online daten te gebruiken. Indien je – bij het registreren gebruikte – e-mailadres onverhoopt toch in verkeerde handen valt, dan verdwijnt bijbehorende hoeveelheid ongewenste e-mail ergens in een spambox zonder potentieel gewenste of belangrijke berichten. 

Datingtip #2 – Wachten met betaald membership

De enthousiastelingen onder ons zijn geneigd direct een betaald membership op een datingsite te nemen. Logisch, want dit is eigenlijk de enige manier van serieus online daten. Mijn tweede online datingtip is zowaar om even te wachten met het nemen van een abonnement. Zo deed eerder genoemde datingsite Lexa mij na een paar dagen vanzelf een aanbieding voor een abonnement met korting.

 

Wordt vervolgd…